+_ 20 uur na vertrek uit St Maarten varen we langzaam tussen de boeien door bij St.Croix naar binnen. Het is hier en daar knap ondiep, dus het gaat doucement. In het haventje is geen plek aan een mooring en we varen naar een plek waar we voor anker kunnen. Er liggen er nog 6 en een schipper wijst ons waar te ankeren i.v.m de ondiepte. Ik leer om te gaan met de gashandle voor het bedienen van de hydraulische ankerlier. We gaan zwemmen en de dinghy moet te water. Frans moet dat in z`n eentje kunnen, dus fungeer ik als een soort coach. In z`n uppie is het een hele klus: pak maar eens een 15 pk outboard, loop van het achterdek naar midscheeps, motor omhoog en in 1 keer achter op de dinghy ophangen. Frans maakt grrrrr grrrrrr geluiden, maar het lukt wel. De gele vlag gaat in top om aan te geven dat we nog moeten inklaren. Daarna gedrieën in de dinghy naar de wal op zoek naar ´customs´. We zijn in Amerika. Brede straten en zacht zoevende automaten, plattelands sfeertje. Peyton Place in de Caribe. We stappen bij customs naar binnen en de zeer ´vriendelijke´ Mevr. Morales laat weten dat we moeten wachten. De boys zijn op het vliegveld, maar 15 min. later zijn ze er en vrij vlot is de papierhandel in orde. We varen naar de andere kant van de baai om wat te spazieren. Oude gebouwen, alles clean, veel goud- en zilver winkels, kroegen en eettentjes aan de boardwalk. We kijken op de menukaart van een sjiek uitziende tent, een flesje wijn 295.- dollar: we eten aan boord. Happy hour met nootjes en vandaag eten we sla, gebakken aardappelen en kip. We nuttigen nog wat rum en duiken in onze kooi; moe maar onze ´doop´ zit erop.