Aangepast zoeken

 

  reisverslagen  
Bericht van week 19 van het jaar 2010, Town Basin, Whangarei, Nieuw Zeeland– door FRANS Positie: 35° 43.43’ S 174° 19. 592’ E

sy-Gemini maststeps, verstaging De eerste dagen van deze week is het ronduit pokkeweer geweest met veel wind en regen. Geen weather window dus. Gelukkig maar want ik was er nog niet klaar voor.
Dany Boubou van de NORDIC is een paar dagen op bezoek geweest. Wel gezellie om weer eens aanspraak aan boord te hebben. Onder andere met de NORDIC uit Quebec ben ik in november 2008 vanuit Suva (Fiji) naar Nieuw Zeeland gezeild en we hebben sindsdien contact gehouden. De NORDIC staat nu op de kant in Langkawi, Maleisië. Martin, de schipper, gaat een paar jaar werken in Saoudie Arabië, dochter Catharine bereidt zich in Auckland voor op haar eindexamen (onderwijs uit Frankrijk via email en post) en Dany gaat na een paar maanden in Auckland weer aan het werk in Quebec.

DanyDany

In de huiskamer van Town Basin heeft Dany, bijgestaan door een Zwitser die de route kent, een presentatie gehouden over de ins en outs van cruisen door Indonesie. Veel yotties die op weg zijn naar Thailand doen mee met de Indonesië rally vanuit Darwin (Australië) om van de onduidelijke procedures rond inklaren en cruising permit af te zijn, maar je kunt het ook zelf regelen, als je maar weet waar en hoe. Indonesië staat voor mij pas in 2011 in de planning.
Frans in de mast
Met Dany aan boord had ik mooi de gelegenheid de mast in te gaan en op een andere manier dan voorheen lijnen tussen de maststeps en de verstaging te spannen om te voorkomen dat de grootzeilval (hardnekkig) achter de steps blijft haken. Altijd maar eerst in de wind te moeten varen, terwijl ik van die mooie grootzeilkarren heb waarmee je onder elke hoek het grootzeil kan wijzigen, is onnodig lastig, vind ik. We zullen zien, offshore, of het werkt.
Toyota
Dat ik de Toyota nog niet had verkocht was een van de redenen dat ik nog niet klaar was voor vertrek. Met de heftige regen van de laatste dagen bleek het sunroof niet waterdicht en de bestuurdersstoel was al aardig “sijkes” geworden. Met een regenjasje over de stoel werd het euvel wel minder maar toch.. Ga maar eens een auto verkopen waar je niet de aspirant koper zo maar achter het stuur kan laten plaatsnemen. De vraagprijs heb ik van $1500 naar $1200 verlaagd en toen was daar Olivia. Dolenthousiast! Ze was al maanden op zoek naar zo’n wagen en had al 5x, ter vergeefs, een auto door haar automonteur laten keuren. De monteur vond een lekkende oliepakking, maar gaf zijn zegen voor de koop. Het lekkende sunroof zou met siliconen worden opgelost ....
Frans en zijn Toyota

De laatste dagen heb ik een rapport afgemaakt over de wanprestaties die de werf IYS heeft geleverd in de refit van de Gemini. Kiwi meelezers hebben verbaal, niet via email hun commentaar willen geven. Behalve dat ik met het rapport een klacht indien bij de Whangarei Marine Promotions zal het rapport binnenkort op de English Blog van de website verschijnen. Of grotere organisaties zoals Noonsite of SSCA (Seven Seas Cruising Association, waar ik lid van ben) er bij inschakel, moet ik nog even over nadenken.

terug naar de reisverslagenjuli - november 2007
 Ecuador - Marquesas - Genootschapeilanden
  -Frans

mei - juni 2007
 Panama & Galapagos
  -Harriet & Frans

maart - april 2007
 Cartagena & Panama
  -Frans

maart - april 2007
 Curaçao - Cartagena
  -Iris & Frans

mei 2006
 Curaçao
 STRIPVERHAAL
 - Coja &Proza

april 2006
 Isla de Margarita
 - Aad & Frans

maart - april 2006
 Curaçao-Isla de Margarita
 - Stefan, Richard & Frans

mei-juni´05
  Cuba-Jamaica-Haiti-
 Curaçao
 - Toos, Wilma &Frans

april.´05
  Cuba zuidkust
 - Harriet &Frans

mrt-apr.´05
  Cuba
 - Frans

februari´05
  St Maarten-St Croix-
 Puerto Rico-
 Dom.Republiek-Haiti-
 Jamaica-Cuba
 - Art, Lies & Frans

kerst´04 - jan´05
 Kp Verden - St Maarten
 - Iris & Frans

najaar 2004
  Ned-Gran Canaria
 - Lino & Frans


All Rights Reserved 2005-2010. | www.sy-gemini.nl | Design by IMAGEPOINT