Aangepast zoeken

 

  reisverslagen  
Bericht van week 20 van het jaar 2010, Town Basin, Whangarei, Nieuw Zeeland– door FRANS Positie: 35° 43.43’ S 174° 19. 592’ E

Er lijkt geen einde te komen aan de depressies, waarvan de meeste hun oorsprong hebben in de Tasman zee , en die het een hachelijke onderneming maken nu van Nieuw Zeeland te vertrekken. Bob McDavitt, de weatherguru van dit land, heeft in zijn laatste weathergram de voorspelling gedaan dat het wel eens begin juni zou kunnen worden voor dat je een comfortabele tocht naar de tropen zou kunnen maken. Daar ben ik mooi klaar mee! Van de douane behoort de Gemini 1 juni het land uit te zijn. Ik heb wisselende berichten gehoord hoe de douane met zulke situaties omgaat.
Waarschijnlijk dat ik over een paar dagen om respijt ga vragen; hoe slechter het weer hoe groter de kans dat ik tot juni mag wachten, denk ik, hoop ik … Martin van de NORDIC, die momenteel in Canada is, wil mijn weerman zijn voor onderweg. Op internet kan hij de weersites blijven volgen en mij via sailmail op de hoogte houden. Ik heb natuurlijk wel weerinformatie op zee, maar met internet erbij en iemand die weet van oceaanzeilen, is het toch een slag beter.
Ondertussen ben ik verse voorraden aan het opmaken die ik had ingeslagen voor een gehoopte vertrekdatum en doe ik klusjes, zoals schiemanswerk en een nieuwe laag anti-slip verf op het dek. Voor de back-up elektronische autopilot, die als er geen wind is direct de windpilot kan aansturen, heb ik een rvs beugel voor op het hek laten maken, waar hij stevig in kan worden opgehangen.
sy-map_oceanie.gif
Er werd mij naar het reisplan gevraagd. Dat wil ik graag nog een keer op een rijtje zetten.
Van Whangarei NZ eerst naar Neiafu op Tonga (Vavau groep). Na 1 maand wil ik westwaarts naar Fiji. Eerst Suva om in te klaren en dan coasthoppend naar de Westkant Fiji (Nadi) waar medio juli dochter Kimberley aan boord komt. We gaan dan de Yasawa eilanden bezoeken, tot half augustus wanneer Kimberley terug gaat naar Holland. Ik ga dan verder westwaarts naar Vanuatu (eerst Tana en dan de noordelijk gelegen eilanden). Eind september steek ik dan, waarschijnlijk, over naar New Caledonia. Het zou ook het Chesterfield reef kunnen zijn afhankelijk van waar ik dan in Vanuatu ben. Eind oktober eindigt dan dit vaarseizoen in Australië (Bundaberg of Brisbane) om in november in Nederland weer aan het werk te gaan.

terug naar de reisverslagenjuli - november 2007
 Ecuador - Marquesas - Genootschapeilanden
  -Frans

mei - juni 2007
 Panama & Galapagos
  -Harriet & Frans

maart - april 2007
 Cartagena & Panama
  -Frans

maart - april 2007
 Curaçao - Cartagena
  -Iris & Frans

mei 2006
 Curaçao
 STRIPVERHAAL
 - Coja &Proza

april 2006
 Isla de Margarita
 - Aad & Frans

maart - april 2006
 Curaçao-Isla de Margarita
 - Stefan, Richard & Frans

mei-juni´05
  Cuba-Jamaica-Haiti-
 Curaçao
 - Toos, Wilma &Frans

april.´05
  Cuba zuidkust
 - Harriet &Frans

mrt-apr.´05
  Cuba
 - Frans

februari´05
  St Maarten-St Croix-
 Puerto Rico-
 Dom.Republiek-Haiti-
 Jamaica-Cuba
 - Art, Lies & Frans

kerst´04 - jan´05
 Kp Verden - St Maarten
 - Iris & Frans

najaar 2004
  Ned-Gran Canaria
 - Lino & Frans


All Rights Reserved 2005-2010. | www.sy-gemini.nl | Design by IMAGEPOINT