Aangepast zoeken

Maori
 

Dockland 5

  reisverslagen  
Bericht van week 13, 14 en 15 van het jaar 2010, Dockland 5, Whangarei, Nieuw Zeeland– door FRANS Positie: 35° 44.381’ S 174° 20. 337’ E

De laatste 3 weken is meer van hetzelfde geweest d.w.z. noeste fysieke arbeid. Behalve het schilderwerk zijn er een aantal klussen bijgekomen. De gooseneck (U-bocht) van de uitlaat bleek lek en moest worden vervangen. Trevor heeft het laswerk gedaan en ik het afslijpen en inbouwen. De aanschaf van onderdelen is een pain in Whangarei. De winkels houden nauwelijks voorraad, lijken vaag van elkaar te weten wie wat verkoopt en verwijzen je naar een volgend adres. Voor de rvs afdichtklemmen voor de uitlaat bijvoorbeeld was het pas bij de 5e winkel raak. Twee klemmen waren er op voorraad, de overige twee moesten worden besteld. Verder zijn er nog een paar miskleunen van de werf van Tom bijgekomen. De neerhouder van de giek loopt nu over het dak van de dodger en moet worden verzet. Niet zo eenvoudig als Tom beweert. Het advies van de tuiger hier op Dockland komt er op neer dat Trevor weer iets moois zal moeten gaan lassen.
De leukste periode van het zeilerbestaan is dit dan ook niet. Er is inmiddels ook tijdsdruk ontstaan. Voor 30 mei moet ik het land uit zijn anders wordt er belasting op de Gemini geheven en daar zit ik niet op te wachten.
Op de dinsdagavonden is er Happy Hour in het café van Town Basin. Vorige week waren van zes Hollandse schepen de bemanning present. Een, de Geramar, heeft net als de Gemini Tonga en Fiji als reisdoel, maar willen dan weer terug naar Nieuw Zeeland. Onlangs is er al een, de Stamper, vertrokken.
Jaarlijks wordt er, vňňr de uittocht van de buitenlandse jachten begint, voor de yotties een afscheidsfeest door de jachtindustrie van Whangarei georganiseerd. Na een aantal speeches, de eerste door een afgevaardigde van Maori gemeenschap, werd het barbecuen, hoe kan het anders. De Maorie zang- en dansgroep was een succes. Vooral de corpulente dame, veel Maories hebben trouwens fors overgewicht, wist het gehoor te ontroeren. Mochten jullie je afvragen wat de betekenis is van de rode en witte ballen op de foto. In vroeger tijden trainden de Maories hun polsgewricht met dergelijke ballen, een zwaardere uitvoering weliswaar, om beter met de strijdknots overweg te kunnen. Maori battle gear Whangarei, New Zealand

Met het platte exemplaar op de foto kon een warrior niet alleen slaan, maar ook klieven. Ja, de hersenpan van de tegenstander.

 

 

Maori dance Whangarei, New Zealand

Maori dance Whangarei, New Zealand

Maori dance Whangarei, New Zealand Maori dance Whangarei, New Zealand

terug naar de reisverslagenjuli - november 2007
 Ecuador - Marquesas - Genootschapeilanden
  -Frans

mei - juni 2007
 Panama & Galapagos
  -Harriet & Frans

maart - april 2007
 Cartagena & Panama
  -Frans

maart - april 2007
 Curaçao - Cartagena
  -Iris & Frans

mei 2006
 Curaçao
 STRIPVERHAAL
 - Coja &Proza

april 2006
 Isla de Margarita
 - Aad & Frans

maart - april 2006
 Curaçao-Isla de Margarita
 - Stefan, Richard & Frans

mei-juni´05
  Cuba-Jamaica-Haiti-
 Curaçao
 - Toos, Wilma &Frans

april.´05
  Cuba zuidkust
 - Harriet &Frans

mrt-apr.´05
  Cuba
 - Frans

februari´05
  St Maarten-St Croix-
 Puerto Rico-
 Dom.Republiek-Haiti-
 Jamaica-Cuba
 - Art, Lies & Frans

kerst´04 - jan´05
 Kp Verden - St Maarten
 - Iris & Frans

najaar 2004
  Ned-Gran Canaria
 - Lino & Frans


All Rights Reserved 2005-2010. | www.sy-gemini.nl | Design by IMAGEPOINT