Aangepast zoeken

Dockland 5

  reisverslagen  
Bericht van week 12 van het jaar 2010, Dockland 5, Whangarei, Nieuw Zeeland– door FRANS Positie: 35° 44.381’ S 174° 20. 337’ E

iPhone met Navionics iPhone met Navionics  Deze week heb ik schurend en schilderend doorgebracht. De waterlijn is klaar en er zitten 3 lagen extra op de hull. Still 2 to go voordat de antifouling (aangroeiwerende verf) er op kan.

Ik maak nu gemiddeld 6 uur fysieke arbeid per dag, wat in de schaduw staat van wat de Frans Canadezen en de Franstalige Zwitsers, die mijn buren zijn, uit hun fysiek laten komen. Als ik om 9 uur mijn kop boven de kajuit uitsteek, zijn zij al op snelheid. De Alexandre IV van de Canadezen is om door een ringetje te halen, maar ze werken er eigenlijk altijd aan, liet de schipperse zich ontvallen. Soms tot diep in de nacht. Ik heb ze een keer ’s nachts op het dek gespot, met werklichten en al, terwijl ze aan het vernissen waren. Tja, we weten dat er heel wat typologieën aan yotties zijn. Het is zeker niet één soort volk. Wat ze gemeenschappelijk hebben is een passie voor bootjes, maar verder heb je racers, cruisers, bewoners, gypsies, techno-lovers, escapisten, avonturiers, natuurliefhebbers, kroegtijgers ( van de ene vermaarde kroeg maar de andere zeilend), pensionados en nog veel meer… Op de Potluck van afgelopen zaterdag hoorde ik van het type waar het hoofdzakelijk om het klussen te doen is. Boaters die meesttijds met hun liefde op een werf staan en naar hartelust er op los schuren. Wat maakt het uit? Als je maar lol hebt van je bootje. Zelf denk ik meer het type reiziger te zijn en het liefst met mijn boot van A naar B te gaan, hoewel enig escapisme mij niet vreemd is.

Op het terrein van Dockland V, aan de overkant op 50 m afstand, bevinden zich een aantal werven waar nieuwe jachten worden gebouwd, jachten in de miljoen euries range. Onvoorstelbaar wat de bouwers, nadat hun werkdag er op zit, in de afvalcontainers kieperen. Schoon schip maken, okay! Maar waarom dan rollen schoon schuurpapier, tape, teakdelen, plastic handschoenen en overalls dumpen? Voor de gezamenlijke yotties hier op de werf een waar gemak. Heb je even een roerhoutje nodig, een epoxybakje of een vlak plaatje om filler aan te maken, dan loop je naar de container. Met z’n allen zijn we de schaamte voorbij en dalen in de afvalcontainer af op zoek naar bruikbaar materiaal zodra de behoefte zich aandient. Zo hebben we allen al weken lang geen schuurpapier hoeven te kopen en heeft de Franse boot de kajuitvloer gerenoveerd uitsluitend met teakdeeltjes vanuit de container. Jullie snappen waar die witte overall ineens vandaan komt ..

terug naar de reisverslagenjuli - november 2007
 Ecuador - Marquesas - Genootschapeilanden
  -Frans

mei - juni 2007
 Panama & Galapagos
  -Harriet & Frans

maart - april 2007
 Cartagena & Panama
  -Frans

maart - april 2007
 Curaçao - Cartagena
  -Iris & Frans

mei 2006
 Curaçao
 STRIPVERHAAL
 - Coja &Proza

april 2006
 Isla de Margarita
 - Aad & Frans

maart - april 2006
 Curaçao-Isla de Margarita
 - Stefan, Richard & Frans

mei-juni´05
  Cuba-Jamaica-Haiti-
 Curaçao
 - Toos, Wilma &Frans

april.´05
  Cuba zuidkust
 - Harriet &Frans

mrt-apr.´05
  Cuba
 - Frans

februari´05
  St Maarten-St Croix-
 Puerto Rico-
 Dom.Republiek-Haiti-
 Jamaica-Cuba
 - Art, Lies & Frans

kerst´04 - jan´05
 Kp Verden - St Maarten
 - Iris & Frans

najaar 2004
  Ned-Gran Canaria
 - Lino & Frans


All Rights Reserved 2005-2010. | www.sy-gemini.nl | Design by IMAGEPOINT