Gemini Route Logboek van Alles wat ContactBlogStartpagina
april 2006
 Isla de Margarita
 - Aad & Frans

maart - april 2006
 Curaçao-Isla de Margarita
 - Stefan, Richard & Frans


<< >>
Week 24 van het jaar 2006   Op het Spaanse water
Coja en Proza zijn (al weer) weg. Het was kort en krachtig. Echte varensgezellen zullen het niet worden, gezien hun interesse in meer ‘aardse’ zaken, maar de keren dat ze aan boord waren, was het erg plezierig. Gelukkig dat Proza geslaagd is voor haar eindexamen en dat ze volgend jaar naar de theaterschool kan.
Na een aantal dagen met een lege watertank (er waren nog jerrycans water aan boord) heb ik bij Sarifundy water ingenomen. Wonderlijk dat met de watermeter van Sarifundy de Gemini een 800 liter watertank blijkt te hebben in plaats van 700. Met een volle watertank ben ik gelijk maar naar een andere ankerplek gegaan, met minder golven en dicht bij Kima Kalki, een nabijgelegen marina, waar een internetverbinding is.

De Gemini ligt nu voor en achter tussen villaatjes aan de kust. Over een van de huisjes, dat er verwaarloosd uitziet, heb ik mijn fantasie losgelaten (zie pijl foto) in de sfeer van: voor weinig kopen, opknappen en er later neerstrijken. Toch heb ik geen geen actie ondernomen, waarschijnlijk ben ik aan iets dergelijks nog niet toe. Stuurboord en bakboord liggen Engelse jachten. De schippers zijn vrienden die elkaar dagelijks opzoeken om allerlei ´bootse´ dingetjes te doen. Ze moeten nu steeds met hun dinghy om me heen, wat me een ´obstacle in their way´ doet voelen. Bij nader inzien zit ik ook wel dicht op hun lip.

In het haventje van Kima Kalki ligt een vreemd vaartuig. Het bestaat uit 4 pontons, twee x twee pontons boven elkaar met daar achter joekels van buitenboordmotoren. Dit blijkt, bij navraag, ook een fantasie van iemand te zijn geweest. Het idee was een vaartuig te ontwikkelen voor personenvervoer van en naar Bonaire. Een prototype zou op weg naar St Maarten zijn gezonken. De uitvinder / bouwer is helaas voortijdig overleden en heeft zijn project niet op haalbaarheid kunnen testen. Sindsdien, nu 10 jaar, ligt het bij Kima Kalki in de haven. Jaarlijks bezoekt de dochter van de bouwer de Dolfijn en doet enig onderhoud. Uit piëteit voor haar overleden vader, vertelt men aan de steiger, wordt dit vaartuig in stand gehouden.


  => week 25
mei-juni´05
  Cuba-Jamaica-Haiti-
 Curaçao
 - Toos, Wilma &Frans

april.´05
  Cuba zuidkust
 - Harriet &Frans

mrt-apr.´05
  Cuba
 - Frans

februari´05
  St Maarten-St Croix-
 Puerto Rico-
 Dom.Republiek-Haiti-
 Jamaica-Cuba
 - Art, Lies & Frans

kerst´04 - jan´05
 Kp Verden - St Maarten
 - Iris & Frans

najaar 2004
  Ned-Gran Canaria
 - Lino & Frans

All Rights Reserved 2005-2010. http://www.sy-gemini.nl Design by IMAGEPOINT