Het wireless netwerk van de werf is wel een uitkomst. In plaats van in een internetcafé 5 dollar per uur betalen, kunnen yachties van de werf nu internetten tot ze scheel zien. Het netwerk reikt niet zo ver dat iedereen vanuit zijn kuip aan de gang kan; ik kan het nét, maar niet goed genoeg om probleemloos de digitale wereld in te gaan. Het gevolg is dat je ´s avonds nu een soort hangplek hebt rond het werfkantoor. Trouwens in Willemstad is er een cafèterras bezaaid met makamba-yuppen (zullen wel bij een bank werken of zo) met een laptop voor hun neus en die met het netwerk van het café hun mailtjes doen. Antillianen, opmerkelijk genoeg, zie je daar niet.
Van de week een interessante zeiler ontmoet, Berend van de ´Aqui Ahora´, een ouwetaaie van boven de 70. Met een zeilbootje voer hij de wereld al rond vóór de tijd dat de yankee dollar bepalend was voor het gedrag van een lokale bevolking. Voor hem geen milky runs, liever gaat hij naar Suriname, Nieuw Guinea of de Bismark eilanden. Voor hem geen polyester jacht; staal moet het zijn. "Je denkt toch niet dat ik met zo’n bootje (wijzend op een polyester jacht), de Torres straat zou overgaan!!". Zijn suggestie was, mocht ik door Panama gaan, niet naar Frans Polynesië te varen, maar via Hawaï naar de Aleoeten-eilanden en Alaska te varen en dan over te steken naar Taiwan, het noorden van de Filippijnen en dan Vietnam. "Prachtig, ik wilde er blijven!". Toen hij zijn motor- en generatorproblemen had opgelost, (ja, doet alles zelf), heb ik Berend met zijn vriendin Joke zien wegvaren op weg naar het Spaanse Water hier op Curaçao. Het plan is daarna via de Azoren naar de Middellandse zee te varen. Joke liet al eerder weten dat Berend het varen niet meer zo goed aankan als voorheen en dat de bodem van de scheepskas in zicht is. De tweemaster Aqui Ahora is te koop.
Ondertussen ben ik nog steeds bezig met het onderwaterschip. Volgende week zal ik de stand van zaken van de Gemini weergeven.
De foto´s van Pechtold vorige week waren trouwens van Willem Snoek, een bijna- Curaçao´enaar.