Gemini Route Logboek van Alles wat ContactBlogStartpagina
 
mei-juni´05
  Cuba-Jamaica-Haiti-
 Curaçao
 - Toos, Wilma &Frans

april.´05
  Cuba zuidkust
 - Harriet &Frans

mrt-apr.´05
  Cuba
 - Frans

februari´05
  St Maarten-St Croix-
 Puerto Rico-
 Dom.Republiek-Haiti-
 Jamaica-Cuba
 - Art, Lies & Frans

kerst´04 - jan´05
 Kp Verden - St Maarten
 - Iris & Frans

najaar 2004
  Ned-Gran Canaria
 - Lino & Frans

<< >>
  week 6 2006:  De werf van Curašao Marine Service -FRANS

De formule half jaar werken / half jaar zeilen zou wel eens kunnen werken. De afgelopen tijd heb ik in ieder geval genoeg kunnen freelancen om het komende half jaar weer te kunnen dollen. Het plan is oostwaarts te varen, wellicht tot Suriname, en vervolgens weer terug naar Curašao. Vind ik het varen dan nog leuk ga ik het volgende seizoen westwaarts en Panama door.

Deze werf is booming. De afgelopen tijd is er een soort hangar verrezen (reparaties en spuitwerk beschut tegen de geselingen van het tropenklimaat), zitten er twee allervriendelijkste Antilliaanse secretaresses op het kantoor en is er een werkplaats voor nagenoeg al het bootjeswerk. Gijs en Pierre, die dit bedrijf van de grond trekken, hebben het zelfs voor elkaar gekregen Pechtold, toen hij voor zijn ministeriële zaken toch op Curaçao moest zijn, de werf feestelijk te laten openen. Op de foto kun je zien dat Pierre andere kleding dan ´pakkiedeftig´ gewend is. Het verhaal gaat dat toen Pechtold in een bootje kwam aanvaren om het obligate lint door te knippen, hij op de kade de zeilboot zag liggen waarmee hij als kind met zijn ouders zijn eerste zeiltochten maakte; geinig niet?


Na een paar dagen van vage acties en gekloothannes, het is weer ff wennen, heb ik het werkplan klaar en ben ik de techneuten voor het specialistische werk op het spoor. Er moet echt veel aan de Gemini gebeuren. Behalve de gebruikelijke opgaven zoals het onderwaterschip en onderhoud van lopende delen, moet alle defecte elektronica gerepareerd, de Cubaanse startmotor vervangen worden door een ´echte´ en er moet een bio-laadsysteem (windcharger en solarpanels) worden ge´nstalleerd. Voorlopig ben ik wel zoet.
Tot volgende week.

  => week  07
 
All Rights Reserved 2005-2010. http://www.sy-gemini.nl Design by IMAGEPOINT