Gemini Route Logboek van Alles wat Contact

<< >>
Weekbericht 50 van het jaar 2008, Opua, Nieuw Zeeland- door FRANS
Positie: 35° 18.769' S 174° 07.656' E
 
Opua
Gelukkig zal het niet nodig zijn in Whangarei eerst een marina op te zoeken. Als ik een dag van te voren een seintje geef, kan ik rechtstreeks naar Dockland 5 varen en uit het water worden gehaald. Afhankelijk van het weer zal ik dinsdag of woensdag a.s. de Bay of Islands verlaten.
Opua
Opua
Afgelopen dinsdag heb ik de ferry naar Russell genomen, een van de oudste Europese nederzettingen en de vroegere hoofdstad van Nieuw Zeeland. Daarna ben ik weer via Pahia langs een prachtig kustpad naar Opua teruggelopen. De hike naar de historisch belangrijke heuveltop van Russell was met deze temperaturen goed te doen (half uurtje). De vlaggemast met de Union Jack die op deze heuvel staat, zou in het verleden tot 4 keer toe door een Maori chief zijn omgekapt. Dit uit onvrede met de gang van zaken na het verdrag dat in Waitangi tussen de kolonisten en Maories was getekend. De Maories, die, mede vanwege een mank gaande vertaling in het Maori, de strekking van het verdrag niet hebben kunnen overzien, voelden zich verschrikkelijk in de maling genomen toen bleek dat niet alleen de Union Jack in plaats van hun vlag op die heuveltop wapperde, maar ook dat zij steeds meer land kwijt raakten en minder zelfbeschikkingsrechten over hadden gehouden. De laatste keer dat de vlaggemast werd omgekapt zou de vonk in het kruitvat zijn geweest en de eerste New Zealand War was een feit. Russell moet ooit “the hell hole of the Pacific” zijn geweest waar walvisvaarders en robbenjagers met drank en vrouwen probeerden op verhaal te komen. Nu is het een in slaap gevallen kustplaatsje met keurig onderhouden huisjes en een Russell museum waar een 1/5 schaalmodel van Cook’s schip de Endeavour is te bewonderen.
Free Spirit- Anne & Paul
Vorige week is de FREE SPIRIT, met Anne en Paul, in Opua gearriveerd. In week 37 (Bora Bora) heb ik eerder over hen bericht. Het scheepje, dat zij in Californie hebben gekocht, was door de vorige schipper goed voorbereid op een lange reis en de hele Pacific lang zijn grote technische problemen uitgebleven. Nu moet de FREE SPIRIT worden verkocht. Een kans voor dromers met weinig geld en weinig tijd. Vanuit Nieuw Zeeland steek je zo de South Pacific in, voor de meeste yachties toch het favoriete cruisegebied. Specificaties zijn te vinden op www.tradeaboat.co.nz , waar je in de zoeker Free Spirit kan intikken. www.tradeaboat.co.nz/UsedItemResults.aspx?Ntt=free%20spirit&Ne=182&N=0&Ntx=mode%20matchallpartial&Ntk=All
Gevraagd wordt € 15.000. foto, foto, foto, foto,
hairdresser Lisa
Vrijdagmorgen heb ik Lisa in haar openlucht kapsalon bezocht. Zij is zo’n 10 jaar geleden hier aan komen varen en niet meer uit NZ weggegaan. Elk jaar gaat ze in Engeland op familiebezoek en reist dan via Tokyo met de JAL. Wat zij er aantrekkelijk aan vindt is dat de lange reis wordt onderbroken met een nacht hotel in Tokyo, door de JAL betaald. De komende week ga ik de mogelijkheden voor mijn terugreis naar Nederland onderzoeken.
Opua
terug naar de reisverslagen


juli - november 2007
 Ecuador - Marquesas - Genootschapeilanden
  -Frans

mei - juni 2007
 Panama & Galapagos
  -Harriet & Frans

maart - april 2007
 Cartagena & Panama
  -Frans

maart - april 2007
 Curaçao - Cartagena
  -Iris & Frans

mei 2006
 Curaçao
 STRIPVERHAAL
 - Coja &Proza

april 2006
 Isla de Margarita
 - Aad & Frans

maart - april 2006
 Curaçao-Isla de Margarita
 - Stefan, Richard & Frans

mei-juni´05
  Cuba-Jamaica-Haiti-
 Curaçao
 - Toos, Wilma &Frans

april.´05
  Cuba zuidkust
 - Harriet &Frans

mrt-apr.´05
  Cuba
 - Frans

februari´05
  St Maarten-St Croix-
 Puerto Rico-
 Dom.Republiek-Haiti-
 Jamaica-Cuba
 - Art, Lies & Frans

kerst´04 - jan´05
 Kp Verden - St Maarten
 - Iris & Frans

najaar 2004
  Ned-Gran Canaria
 - Lino & Frans


All Rights Reserved 2005-2010. http://www.sy-gemini.nl Design by IMAGEPOINT