Aangepast zoeken

   reisverslagen  
Week 34 van het jaar 2013, door Frans
Van Belitung naar Selat Sunda, Sumatra

Vanwege de te verwachten hoge golven (> 3,5 m) op onze route in de Indische Oceaan zijn we 2 dagen langer in Belitung gebleven. We konden mooi nog een aantal ´werkjes´ van de joblist onderhanden nemen en nog eens flink boodschappen doen. De dongle die we hadden aangeschaft kregen we niet werkend op de laptop. Een vriendje van Rusdi leverde een SIM kaart die wél werkte. Tot onze verbazing werkte de eerste ´foute´ simcard wel op de ´baby´ (Samsung smartphone) van Troy, dus hadden we mooi allebei internet zolang we maar een goed GSM-signaal hadden.
22 augustus zijn we vertrokken en via de westkant van Belitung richting Zuid Sumatra gevaren. Met wederom wind op de kop schoot het niet erg op. Pas nadat we dwars naar het westen de olievelden hadden gepasseerd, kregen we goede wind en de stroom mee.

Met 8.5 knoop snelheid zijn we naar de eilanden van Zuid Sumatra gesneld. Veel scheepsverkeer, ferries van alle kanten en verraderlijke stromen. Dichterbij de kust hadden we weer internet en konden net op tijd de coördinaten van een geschikte ankerplek te weten komen, die Drew van de Revelation ons had doorgemaild. In het pikkedonker zijn om de eilanden heengevaren en bij Pulau Sindu voor anker gegaan (12m).

De iPad met de Navionics kaart blijkt dan goud te zijn. Als ik aan het roer sta, kan ik mooi zien waar te gaan. De stromen rond Selat Sunda blijken zich inderdaad onafhankelijk van het tij te gedragen. De info van INGO, de Duitse solozeiler, bleek te kloppen. Vanaf 15:00 uur hadden we stroom mee tot een uur of 9 ’s avonds. Misschien toch nog eens ‘TOTAL TIDES’ van de Britse Admiraliteit aanschaffen, maar ja die 80 dollar.. Aan boord gaat het naar wens. Troy blijkt behalve een goeie scheepsmaat een fantasierijke kok. Zaterdag hadden we sushi voor lunch... De kraan van de pantry is verstopt en loopt niet. Met de defecte radio zijn dat tot nu toe de enige technische problemen.
Zondagmiddag vertrekken we richting Cocos Keeling, 660 mijl. Wie weet kunnen we dit in 5 dagen doen. ´Rough but fast´ zeggen onze voorgangers. Ik ben benieuwd. Het is 660 mijl vanaf Selat Sunda naar Cocos Keeling dus zullen minimaal 5 dagen onderweg zijn.

terug naar de reisverslagen Reisverslagen 2011
  -Frans

juli - november 2007
 Ecuador - Marquesas - Genootschapeilanden
  -Frans

mei - juni 2007
 Panama & Galapagos
  -Harriet & Frans

maart - april 2007
 Cartagena & Panama
  -Frans

maart - april 2007
 Curaçao - Cartagena
  -Iris & Frans

mei 2006
 Curaçao
 STRIPVERHAAL
 - Coja &Proza

april 2006
 Isla de Margarita
 - Aad & Frans

maart - april 2006
 Curaçao-Isla de Margarita
 - Stefan, Richard & Frans

mei-juni´05
  Cuba-Jamaica-Haiti-
 Curaçao
 - Toos, Wilma &Frans

april.´05
  Cuba zuidkust
 - Harriet &Frans

mrt-apr.´05
  Cuba
 - Frans

februari´05
  St Maarten-St Croix-
 Puerto Rico-
 Dom.Republiek-Haiti-
 Jamaica-Cuba
 - Art, Lies & Frans

kerst´04 - jan´05
 Kp Verden - St Maarten
 - Iris & Frans

najaar 2004
  Ned-Gran Canaria
 - Lino & Frans

All Rights Reserved 2005-2013. | www.sy-gemini.nl | Design by IMAGEPOINT