Aangepast zoeken

Dockland 5
  reisverslagen  
Bericht van week 09 en week 10 van het jaar 2010, Dockland 5, Whangarei, Nieuw Zeeland– door FRANS Positie: 35° 44.381’ S 174° 20. 337’ E
ventilator  Toen ik in januari aan boord stapte bleek al snel dat een aantal jobs verricht door IYS, de werf die de refit heeft georganiseerd en ten dele uitgevoerd, te wensen overlieten. Een aantal zijn hersteld (de luchtventilatoren bijvoorbeeld kunnen nu open en dicht ipv alleen open), een aantal raamgrepen die door de techneuten, onbedoeld, waren vernield, zijn vervangen, een kluiverlier is weer lopend gemaakt en voor een ander aantal manco’s volgt financiële compensatie. Het anker dat ik via hen had aangeschaft, bleek een namaak CQR anker en heb ik teruggegeven. De vorm kan dan wel hetzelfde zijn, maar van de kwaliteit staal weet je dan helemaal niks. Inmiddels heb ik een Lewmar Delta anker aangeschaft van 88 pond. Zo te zien in goede staat , moet wel opnieuw worden gegalvaniseerd, en voor minder dan de helft van de prijs die ik voor het CQR anker heb moeten neerleggen. Voorts pompt de douchepomp de douchebak niet volledig leeg, omdat de pomp hoger is gemonteerd dan de douchebak en blijkt dat de BB schoot van het stagfok langs de rand van de nieuwe dodger schavielt. Voor het eerste probleem weten we niet zo snel een oplossing, misschien dat op het water door de beweging van de boot er meer douchewater weg kan. Voor het laatste probleem zal er een extra blok op het dek moeten worden gemonteerd. Niet leuk, maar onontkoombaar is te moeten mekkeren als werk niet goed is uitgevoerd. En er komen nog een aantal tests van andere jobs als de Gemini eenmaal te water gaat.
zonnepanelen
Zaterdag heb ik de laatste elektraklusjes afgemaakt. Twee solarplaten, waarvan een nieuwe, zijn op het dak van de dodger gemonteerd en de (waterdichte) LEDslampjes en de 12Volts contacten zijn in de dodgerkastjes gebouwd. Verder is er een beugeltje voor de handmarifoon en een haakje voor de hand GPS zodat ik beter bv. een route door een vaargeul kan aflezen als ik achter het roer sta. Op de foto zie je drie solarpanelen. De middelste is flexibel en kan met shockcord op elke gewenste plek bevestigd worden. Hoe meer loodrecht op de zon, hoe hoger de opbrengst, maar dat wisten jullie natuurlijk al. Over de nieuwe buitenspeakers ben ik zeer tevreden. De dodger werkt als een soort geluidskoepel. Ik kan dus aardig knoepelen zonder dat de buren er last van hebben.

Wat voor komende week op het programma staat is ten eerste het aanpassen van een aantal kastjes. Zo heeft de nieuwe koelkastpomp een andere plek en nadat er 4 nieuwe standpijpen zijn ingelast (in de natte ruimte van de voorpiek en de pantry) moet er hier en daar wat in kastjes worden opgeknapt. Daarna komt het grotere schilderwerk buiten. Maar dat horen jullie tegen die tijd wel. Trevor, een lasser hier op de werf, gaat de ankerrol aanpassen voor het nieuwe anker en een rol inbouwen voor de snubber. De snubber is een lijn die op de ankerketting wordt gezet om de schokken op te vangen veroorzaakt door hogere golven. Op Rangiroa (weekbericht 36, 2007) heb ik het belang van een goed werkende snubber leren kennen en met een rol waarover hij soepel kan bewegen denk ik de werking van de snubber te hebben verbeterd. Helaas een technisch verhaal deze keer, wetende dat een aantal lezers dat oersaai vinden. Maar in avonturen als gevolg van technische mankementen heb ik steeds minder zin.

Langzaamaan wordt het kouder. Vannacht moest ik voor het eerst toch een dekentje opzoeken.

terug naar de reisverslagen


juli - november 2007
 Ecuador - Marquesas - Genootschapeilanden
  -Frans

mei - juni 2007
 Panama & Galapagos
  -Harriet & Frans

maart - april 2007
 Cartagena & Panama
  -Frans

maart - april 2007
 Curaçao - Cartagena
  -Iris & Frans

mei 2006
 Curaçao
 STRIPVERHAAL
 - Coja &Proza

april 2006
 Isla de Margarita
 - Aad & Frans

maart - april 2006
 Curaçao-Isla de Margarita
 - Stefan, Richard & Frans

mei-juni´05
  Cuba-Jamaica-Haiti-
 Curaçao
 - Toos, Wilma &Frans

april.´05
  Cuba zuidkust
 - Harriet &Frans

mrt-apr.´05
  Cuba
 - Frans

februari´05
  St Maarten-St Croix-
 Puerto Rico-
 Dom.Republiek-Haiti-
 Jamaica-Cuba
 - Art, Lies & Frans

kerst´04 - jan´05
 Kp Verden - St Maarten
 - Iris & Frans

najaar 2004
  Ned-Gran Canaria
 - Lino & Frans


All Rights Reserved 2005-2010. | www.sy-gemini.nl | Design by IMAGEPOINT