Gemini Route Logboek van Alles wat Contact

Dockland 5
<< reisverslagen >>
Bericht van week 07 van het jaar 2010, Dockland 5, Whangarei, Nieuw Zeeland– door FRANS
Positie: 35° 44.381’ S 174° 20. 337’ E
  Claire, de schipperse van de Franse boot hiernaast, fluit er weer op los. Een scheepswerf verder op heeft het aangedurfd tot reparatie van de hull over te gaan. Twee lassers zijn bijna een week bezig geweest ( die gasten beginnen om 8 uur!) om voorgebogen platen aluminium in te lassen. André en Claire zijn nu bezig stap voor stap hun boot weer in te bouwen.
ais
Op de Gemini zijn we voornamelijk met elektrische klussen bezig geweest. PJ (vakman) en ik hebben het nieuwe windinstrument, de AIS en een douchepomp geďnstalleerd. Het draden trekken heb ik voor mijn rekening genomen en PJ de connecties. De bedrading voor de outdoor speakers, die in de vaste buiskap moeten worden ingebouwd, zit er ook in. De AIS ( Automatic Identification System) vind ik een belangrijke aanwinst voor de veiligheid, vooral omdat ik vaak solo vaar. Via een aparte antenne kan ik nu de informatie ontvangen die automatisch door koopvaardijschepen om de zo veel minuten wordt uitgezonden. Voor de koopvaardij is het verplicht om een AIS zender aan boord te hebben, de Gemini heeft alleen de ontvanger. Een voorbeeld van de aard van de informatie zie je op de afbeelding. Niet zo gek om te weten welke schepen in de buurt zijn, terwijl je ze nog helemaal niet kan zien, en om een alarm te horen wanneer ze een gevaar kunnen gaan opleveren.
AIS Automatic Identification System Hamish
Hamish, die al meer lasklusjes voor de Gemini heeft gedaan, heeft een gat in de mast gedicht. Wordt een roestvrijstalen bout in de aluminium mast slecht geďsoleerd, valt hij door corrosie na een aantal jaren er van zelf uit, een gat achterlatend. De Sony-laptop is het niet meer waard om gerepareerd te worden (systeemboard kapot). Gebakken peren. Ik ben op zoek naar vervanging. Niet zo eenvoudig, omdat er XP op moet zitten, anders draaien de navigatieprogramma’s niet meer.
AIS alarm
possum
De possum is nog 3 nachten langs geweest, altijd rond 12 uur ’s nachts. Possums staan bekend om hun hardnekkigheid en honkvastheid. Ze schijnen een boom zo kaal te vreten tot de dood er op volgt om dan pas te verhuizen ze naar de volgende stek. Ik had gelezen dat ze niet dol zijn op knoflook en heb tussen een aantal vensters een verse bol knof ingeklemd. Of het nou de knof is geweest of de frustratie dat hij niet (meer) binnen kon, zal wel een raadsel blijven.

 

terug naar de reisverslagen


juli - november 2007
 Ecuador - Marquesas - Genootschapeilanden
  -Frans

mei - juni 2007
 Panama & Galapagos
  -Harriet & Frans

maart - april 2007
 Cartagena & Panama
  -Frans

maart - april 2007
 Curaçao - Cartagena
  -Iris & Frans

mei 2006
 Curaçao
 STRIPVERHAAL
 - Coja &Proza

april 2006
 Isla de Margarita
 - Aad & Frans

maart - april 2006
 Curaçao-Isla de Margarita
 - Stefan, Richard & Frans

mei-juni´05
  Cuba-Jamaica-Haiti-
 Curaçao
 - Toos, Wilma &Frans

april.´05
  Cuba zuidkust
 - Harriet &Frans

mrt-apr.´05
  Cuba
 - Frans

februari´05
  St Maarten-St Croix-
 Puerto Rico-
 Dom.Republiek-Haiti-
 Jamaica-Cuba
 - Art, Lies & Frans

kerst´04 - jan´05
 Kp Verden - St Maarten
 - Iris & Frans

najaar 2004
  Ned-Gran Canaria
 - Lino & Frans


All Rights Reserved 2005-2010. | www.sy-gemini.nl | Design by IMAGEPOINT