Gemini Route Logboek van Alles wat Contact

Zilt Magazine

<< >>
Weekbericht 31 van het jaar 2008, CNI (Chantier Naval des Îles sous le vent) RAIATEA, Genootschapeilanden – door FRANS

  De burgemeester hier is aan het doordraaien. Sta ik zaterdagmiddag half zes met mijn weekendboodschappen bij de kassa van de supermarché, krijg ik te horen dat op last van de burgervader na 5 uur ’s avonds en op zondag geen bier en wijn verkocht mogen worden. Ja, nog steeds omdat hij het aantal alcoholongelukken wil terugdringen. Vreemd. Sterke drank mag wèl worden verkocht, maar is uitverkocht of niet te betalen (fles Gin 5000 FP = 50 euries). Het is wat.
Raiatea Marine
Deze week heb ik een aantal ontmoetingen gehad met passerende zeilers. De Franse “Oukiok” die met la Gemini in hetzelfde nest door het Panamakanaal is gevaren, was al op weg naar Noumea (Nieuw Caledonië) toen op 1 dag de waterpomp het begaf (levert druk voor de kraan) en een diodeblok (scheiding van de 12 V voor startaccu en lichtaccu’s) kapot ging. Voor reparaties zijn ze toen naar de werf hier teruggevaren. Leuk dat ik met de schipper gelijk weer in een mengelmoes van Frans, Spaans en Engels kon converseren. De Nederlandse “Kind of Blue” (ja Evert, die naam hebben ze van Miles Davis) en “Mama-cocha” (een prachtige Concorde 47) hadden mij opgespoord via ZILT magazine, een digitaal tijdschrift waarin de Gemini sinds november vorig jaar op de wereldkaart blijkt te staan. Ik wist nergens van; iemand moet mij bij Zilt hebben opgegeven. Geen slecht idee overigens. Zilt is een mooi, informatief magazine dat je elke maand op je emailadres ontvangt, gratis. Je moet je alleen ff opgeven.
www.ziltmagazine.com

Op de borrel bij “Kind of Blue”ontmoette ik de Vlaamse bemanning van “Crystal Blue”. Ook zij kregen (elektro)technische problemen. Op de terugweg van Uturoa naar hier werkte plotsklaps de starter, de ankerwinch en de boegschroef niet meer. Waarschijnlijk een kapot relais. Technische problemen… Het laat weer eens zien hoe kwetsbaar zo’n bootje is met de veelheid aan bewegende delen en techniek aan boord.

Ik ben nu redelijk op snelheid met het klussen. Na het happy hour bij Kind of Blue kreeg ik weer zin om op het water te zijn ..

www.kindofblue.info

www.mama-cocha.nl

Raiatea Marine

terug naar de reisverslagen


april 2006
 Isla de Margarita
 - Aad & Frans

maart - april 2006
 Curaçao-Isla de Margarita
 - Stefan, Richard & Frans

mei-juni´05
  Cuba-Jamaica-Haiti-
 Curaçao
 - Toos, Wilma &Frans

april.´05
  Cuba zuidkust
 - Harriet &Frans

mrt-apr.´05
  Cuba
 - Frans

februari´05
  St Maarten-St Croix-
 Puerto Rico-
 Dom.Republiek-Haiti-
 Jamaica-Cuba
 - Art, Lies & Frans

kerst´04 - jan´05
 Kp Verden - St Maarten
 - Iris & Frans

najaar 2004
  Ned-Gran Canaria
 - Lino & Frans


All Rights Reserved 2005-2010. http://www.sy-gemini.nl Design by IMAGEPOINT