Gemini Route Logboek van Alles wat ContactBlogStartpagina

<< >>
Week 04 van het jaar 2007:
Op de werf van Curaçao Marine

In de jaren zeventig was Paul Thijssen een van mijn studiegenoten in Leiden. Dat hij afkomstig was van Curaçao was een ieder snel duidelijk gezien de mix van Nederlands en Papiaments waarmee hij sprak (Hey soit!) en zijn vrijmoedige manier van omgaan met mensen. Dat hij na zijn studie terug zou gaan naar zijn eiland stond als een paal boven water. Hij miste zijn geboorteland en meer dan om het klimaat alleen. Het verhaal gaat trouwens dat hij, om in zijn studentenkamer in de warmste lagen te kunnen vertoeven, op hoogte een hangmat had gespannen.

Paul Thijssen

Behalve colleges en werkgroepen hebben Paul en ik samen stage gelopen in “Jeugdhuis van Bewaring De Sprang” in Scheveningen. Ook hij werd gevangenispsycholoog, zoals ze dat toen noemden. In Koraalspecht, het gevang van Curaçao, heeft hij niet al te lang gewerkt. In de ruim 30 jaar die sindsdien zijn verstreken heeft hij in de psychologie heel wat velden betreden variërend van traumapsychologie, psychotherapie en groepstrainingen (motivation-building) tot personeelswerk en lesgeven. Buiten zijn vakgebied heeft hij toeristen rondgevaren in zijn zeilboot, zich bezig gehouden met verkoop van bootbenodigdheden in het Marine Warehouse (het vroegere bedrijf van zijn vader) en het verhuren van appartementjes. Heel opmerkelijk vond ik te horen dat Paul de onder yachties zeer bekende steigerkroeg Sarifundy’s aan het Spaanse water heeft gesticht. De naam is bedacht op basis van de namen van zijn eerste 4 kinderen en hun moeder. (Santino, Ryzal, Fahrun en Sindy). Uit een 2e huwelijk heeft Paul 2 tienerkinderen.
familiefoto Paul Thijssen
Het is een duizendpoot, aldus zijn vader, 93 jaar oud. Hij toevertrouwde me toe dat als je met hem Willemstad ingaat het erg kan duren voor je weer in de auto zit, bijvoorbeeld als je van het postkantoor naar de parkeerplaats terugloopt. Paul kent veel mensen en voor iedereen neemt hij de tijd voor een praatje. Via internet zijn we (een aantal FPD-psychologen) Paul op het spoor gekomen. Een mooi medium is het toch! Op zijn verjaardagsfeest, begin deze week, waren heel wat zeilers. Paul is a salty dog. Hij heeft het Caribisch gebied bezeild en 4 Atlantic crossings gedaan. Misschien vaart hij wel een stukkie van de Pacific mee …

terug naar de reisverslagen

april 2006
 Isla de Margarita
 - Aad & Frans

maart - april 2006
 Curaçao-Isla de Margarita
 - Stefan, Richard & Frans

mei-juni´05
  Cuba-Jamaica-Haiti-
 Curaçao
 - Toos, Wilma &Frans

april.´05
  Cuba zuidkust
 - Harriet &Frans

mrt-apr.´05
  Cuba
 - Frans

februari´05
  St Maarten-St Croix-
 Puerto Rico-
 Dom.Republiek-Haiti-
 Jamaica-Cuba
 - Art, Lies & Frans

kerst´04 - jan´05
 Kp Verden - St Maarten
 - Iris & Frans

najaar 2004
  Ned-Gran Canaria
 - Lino & Frans

All Rights Reserved 2005-2010. http://www.sy-gemini.nl Design by IMAGEPOINT