Gemini Route Logboek van Alles wat ContactBlogStartpagina
 
mei-juni´05
  Cuba-Jamaica-Haiti-
 Curaçao
 - Toos, Wilma &Frans

april.´05
  Cuba zuidkust
 - Harriet &Frans

mrt-apr.´05
  Cuba
 - Frans

februari´05
  St Maarten-St Croix-
 Puerto Rico-
 Dom.Republiek-Haiti-
 Jamaica-Cuba
 - Art, Lies & Frans

kerst´04 - jan´05
 Kp Verden - St Maarten
 - Iris & Frans

najaar 2004
  Ned-Gran Canaria
 - Lino & Frans

<< 28/01/2005 31/01/2005 >>
  29-01-2005:   Sint Maarten -ART

Sint Maarten, zaterdag 29.01.2005
's Morgens om 11.30 uur zou de GEMINI de brug door mogen. Lies met haar oranje truitje en ik met m'n rooie petje hadden al op de uitkijk gestaan en via de mobiel contact gelegd. Uiteindelijk hadden we ook visueel contact. Frans zwaaien, wij zwaaien. De GEMINI werd daarna gepaaid door een dinghy met 3 man erin: Frank Boekhout, broer van een internist van Lies haar werk, zijn zoon Stephen en een marinero van de marina. Frank, die al sinds 1968 op St. Maarten woont en een appartementje voor ons had geregeld, had inmiddels al contact gelegd met Simpson Bay Marina voor een ligplaats.
Het was een mooi gezicht de GEMINI Simpson Bay te zien binnenvaren. Het invaren van de marina was regelrecht spannend. Frans en Iris moesten achteruit aan het anker zien aan te leggen en er was niet veel ruimte. Met behulp van een marinero van de jachthaven, die zijn dinghy erg handig als duwboot gebruikte, lukte het om de 20 ton zware Gemini tussen de aanwezige kapitale cruisers aan te leggen. Boekhout:"Op zo'n moment kijk ik liever effe niet" en draaide zich om. Je moet er niet aan denken om tussen deze redelijk geprijsde schepen effe in zijn achteruit te moeten aanmeren. Omhelzingen, kussen en blijheid volgden. Zij waren die plas over en wij konden beginnen aan onze trip. Koude pilsen werden opengemaakt en geproost.
De ergste klachten die die twee over de tocht hadden gingen over het vissen. Haken waren afgebeten, lijnen gebroken en een forse dorado hadden ze niet aan boord kunnen krijgen. Een heftig verlangen naar verse vis moet zich van hen meester hebben gemaakt. Iris schijnt keer op keer met de viskruiden in de pan klaargestaan te hebben. .

terug naar de reisverslagen
 
All Rights Reserved 2005-2010. http://www.sy-gemini.nl Design by IMAGEPOINT