Gemini Route Logboek van Alles wat ContactBlogStartpagina
 
mei-juni´05
  Cuba-Jamaica-Haiti-
 Curaçao
 - Toos, Wilma &Frans

april.´05
  Cuba zuidkust
 - Harriet &Frans

mrt-apr.´05
  Cuba
 - Frans

februari´05
  St Maarten-St Croix-
 Puerto Rico-
 Dom.Republiek-Haiti-
 Jamaica-Cuba
 - Art, Lies & Frans

kerst´04 - jan´05
 Kp Verden - St Maarten
 - Iris & Frans

najaar 2004
  Ned-Gran Canaria
 - Lino & Frans  maandag 28-02-2005:  San Antonio, Jamaica. -LIES

Art gaat schrijven in de bloedhete kajuit. Frans en ik gaan met de dinghy naar Navy-island aan de overkant na eerst vergunning te hebben gevraagd aan de havenmeester. Navy-island kreeg vooral bekendheid toen Errol Flynn het eiland kocht, of won bij een potje pokeren gaat het verhaal. Het eilandje trok ook andere grote sterren als Bette Davis en Ginger Rogers. Tegenwoordig komen er filmsterren uit deze tijd, onder wie Linda Evans, Roger Moore en Tom Cruise. Ze verblijven niet meer op het eilandje, dat op last van de Navy nu onbewoond is, maar in het Trident Hotel. Hiernaast is een gigantisch spierwit kasteel gebouwd, Trident Castle, dat regelmatig dienst doet als filmdecor. Blue Lagoon is hier opgenomen, een prachtige omgeving dus. Ondanks de komst van deze sterren is Port Antonio een rustig dorp gebleven en geen trekpleister voor massatoerisme, zegt m`n reisboek.
Wij scheuren naar Navy-island, ik mag sturen. Als we aan wal gaan lijkt het net of je terug gaat in de tijd. Er is het oude huis van Errol Flyn en we zien prachtige losse villa`s met veranda`s. Blijkbaar kon je die destijds huren. Dat moet speciaal en niet te betalen zijn geweest. We scharrellen door de villa`s. Je loopt overal zo naar binnen. Af en toe is het wat overwoekert en moet je oppassen dat je niet door verrotte planken zakt. We voelen ons net ontdekkingsreizigers. Er zijn ook de ruďnes van een oud hotel. Het hotel lijkt plotsklaps verlaten. Er staan nog stoelen, tafels en de lampen hangen er nog. Verder zien we resten van boeken, oude ijskasten, bestek en serviesgoed. Ook wat eens een prachtig zwembad moet zijn geweest. Na Errol Flynns zijn tijd heeft dit hotel gedraaid tot het door een orkaan vernietigd werd. Inderdaad, zo te zien is iedereen weggevlucht en heeft in de haast alles achtergelaten. Er is daarna veel geplunderd, (waar wij aan meedoen; we jatten een strooien lampenkapje uit de Errol Flyns-zaal bij de bar van het verlaten hotel. Frans zal dat later gebruiken als verlichting in de kuip.) Het eilandje doet spoogy aan. We lopen een stukje door van het verlaten hotel naar het strandje verderop en verbazen ons erover dat hier zich nog geen projectontwikkelaar op gestort heeft. Het is waarlijk een klein paradijs met een prachtig uitzicht. We fantaseren dat wij hier onze oude dag wel zouden kunnen slijten en struinen dit deel van het eilandje af. Onwijs leuk.! Later horen we dat de overheid en projectontwikkelaars het niet eens konden worden over de prijs van het eiland en dat iets starten op dit eiland behoorlijk tricky kan zijn in verband met orkanen.
We vergaan van de dorst van al dat gestruin en gaan terug naar de dinghy om er eens ff lekker mee door de baai te scheuren. Frans gaat helemaal voorop zitten, voor het gewicht zodat ik lekker vaart kan maken. Eens kijken hoe dat zit met die PK`s van de nieuwe motor. Nou niet slecht! Als we terug gaan naar de Gemini laten we Art foto`s maken als we langsscheuren. Showing off!
Frans en Art gaan hierna de waterpomp repareren en ik ga lekker bij het zwembadje van onze haven liggen lezen .We doen wat boodschappen en besluiten nog een dagje extra te blijven. Te lekker hier om al weer door te gaan. Art maakt “Jerk chicken” het beroemde nationale gerecht van Jamaica: kip insmeren met een pittige marinade en dan roosteren. Art bakt hem gewoon in de pan, maar we zijn het er alle drie over eens dat dit de lekkerste kip is die wij ooit gegeten hebben en ooit zullen gaan eten. Helaas weet de scheepskok niet meer hoe hij het gedaan heeft …….
terug naar de reisverslagen

All Rights Reserved 2005-2010. http://www.sy-gemini.nl Design by IMAGEPOINT