Aangepast zoeken
Artist's residence for rent in Zeeuws-Vlaanderen
(the Netherlands) details

De GEMINI bevindt zich de komende maanden in de Caraïben click map

  map public domain CIA

Water -an art project
  sail.robertschilder.com


 Recente positie op
 Shiptrak.org

Facebook button

Pinterest button

SAILING Weather  reisverslagen  
Week 51 van het jaar 2014, door Frans
Peake's wharf, Chaguaramas, Trinidad


Op 15 december ben ik met Condor (cheap!) naar Tobago gevlogen. Het scheelt zo maar 300 tot 400 euro via Tobago en niet rechtstreeks naar Trinidad te vliegen. In Storebay heb ik mijn intrek genomen in het Surfside hotel direct naast Sandos, de kroeg waar ik eerder dit jaar veel genoegelijke uren heb doorgebracht. Surfside is niet aan te bevelen. Het zijn crummy, slecht onderhouden apartementjes en schoon is volgens mij anders.

Ik heb Storebay weer verkend, er lagen zo'n 10 jachten voor anker, en ben vervolgens langs de kust naar Pidgeon Point gelopen. De verhuurbedrijven van waterscooters zijn daar gevestigd en zo te zien zijn er meer scooters dan voorheen. Het tussen de geankerde jachten rondscheuren gaat ooit toch ongelukken opleveren. 's Avonds naar Sandos natuurlijk. Geen bekenden te zien wat Diana de uitspraak ontlokte : "So you have to put up with me this evening!"

Op 17 december ben ik naar Port of Spain gevlogen en het plan werkte goed uit om bij de douane gelijk het nieuwe hulproer van de Windpilot op te halen, dat de middag er voor was gearriveerd. Wel weer een bureaucratisch gedoe met veel papieren, veel handtekeningen en lang wachten.
Aan boord van de Gemini moest ik vaststellen dat de jachtschilder de plekken onder het potdeksel nog niet had gedaan (terwijl hij de volgende dag wel om de rest van het geld kwam en natuurlijk niet kreeg) en dat Abdul, die het accuwater regelmatig zou bijvullen, zich niet van zijn taak gekweten had. De accu's waren kapot en snel ben ik vergelijkend warenonderzoek gaan doen. Budget Marine, met veel vestigingen in de hele Cariep, kon het snelst en het goedkoopst leveren. Een paar dagen later kon ik 6 accu's gaan installeren, een ware zweetklus, omdat ik nog niet aan de tropische warmte had kunnen wennen.
Lasser Mitchell had de reparatie van de zwemtrap nog niet af en ging, zoals zo veel bedrijven hier, tot 5 januari met vakantie. Het inlassen van een paar staalplaatjes in de romp moest dus ook een paar weken worden uitgesteld. Tenslotte kwam Jonas, de tuiger, boos op me af. Waarom ik zijn mail niet had beantwoord. Tja, Yahoo gebruik ik niet veel en juist daar had hij zijn rekening mee gemaild.

terug naar de reisverslagen Reisverslagen 2011
  -Frans

juli - november 2007
 Ecuador - Marquesas - Genootschapeilanden
  -Frans

mei - juni 2007
 Panama & Galapagos
  -Harriet & Frans

maart - april 2007
 Cartagena & Panama
  -Frans

maart - april 2007
 Curaçao - Cartagena
  -Iris & Frans

mei 2006
 Curaçao
 STRIPVERHAAL
 - Coja &Proza

april 2006
 Isla de Margarita
 - Aad & Frans

maart - april 2006
 Curaçao-Isla de Margarita
 - Stefan, Richard & Frans

mei-juni´05
  Cuba-Jamaica-Haiti-
 Curaçao
 - Toos, Wilma &Frans

april.´05
  Cuba zuidkust
 - Harriet &Frans

mrt-apr.´05
  Cuba
 - Frans

februari´05
  St Maarten-St Croix-
 Puerto Rico-
 Dom.Republiek-Haiti-
 Jamaica-Cuba
 - Art, Lies & Frans

kerst´04 - jan´05
 Kp Verden - St Maarten
 - Iris & Frans

najaar 2004
  Ned-Gran Canaria
 - Lino & Frans

All Rights Reserved 2005-2014. | www.sy-gemini.nl | Design by IMAGEPOINT