Aangepast zoeken

Water -an art project
sail.robertschilder.com

GoFundMe button

 Recente positie op
 Shiptrak.org

Facebook button

Pinterest button

SAILING Weather  reisverslagen  
week 03 en 04 van het jaar 2014, door Frans en Robert
Simonstown en Capetown, Zuid Afrika

FRANS:
Deze twee weken hebben vooral in het teken gestaan van het werken aan de GEMINI die op de kant een aantal reparaties moest ondergaan. Er moest een nieuw schroefaslager in. Chris, de dieselmonteur, heeft behalve een lager en een nieuwe Volvo gland, een aantal spietjes aangebracht op de bevestingsklamp van de schroefas (je wilt toch niet je schroef verliezen). Verder heb ik nieuwe afsluiters voor toilet achter en onder gootsteen gemonteerd. De nieuwe anti-fouling, die van Thailand van nog geen half jaar oud bleek van zeer slechte kwaliteit, hebben de werfboys er op gezet. Het is de eerste keer dat ik het niet zelf heb gedaan, maar dan is het arbeidsloon hier zo laag ..
De problemen met laadsysteem van de accu's en de kapotte autopilot vroegen om een specialist. Een werkende autopilot is van vitaal belang, zeker met de windpilot niet operationeel zonder hulproer. Robert, van Electronics Galley, kwam er achter dat het raderwerk in de motordrive stuk was gegaan. Door de obstructie van de grote plastic zak met kussens, die zich om een cardan hadden gewikkeld, is de motordrive overbelast geraakt en heeft de geest gegeven.

De schipper van de DRIFTER, naast ons op de werf, is maar tenauwernood aan een catastrofe ontsnapt. In de marina was hij de stalen romp aan de binnenkant aan het inspecteren toen hij plotsklaps, na wat te hard op de romp te hebben " geklopt", in het heldere water buiten kon kijken. Met een forse straal kwam het water binnen en het bericht werd afgegeven dat de DRIFTER aan het zinken was. De schipper zag echter kans met "Stayafloat" het grote lek te stoppen. Het is een gummi achtige substantie die je in het lek duwt en dan met een (stalen) plaatje afdekt , die met drillscrews aan de hull wordt bevestigd. Eenmaal op de kant bleken er meer slechte delen staal in zijn boot te zitten. Met hulp van de vorige eigenaar, die de 40 voet boot voor zo'n 15000 dollar aan hem had verkocht, en een aantal vrienden, werd getracht zeewaardigheid te krijgen. In een weekend werd al zo'n 2 vierkante meter aan staal vervangen.

Behalve klussen hebben we ook nog leuke dingen gedaan, daar niet van. Met de auto van een van de security-guards hebben Kimberley, Troy en ik Cape point en Kaap de Goede Hoop bezocht.

Zeer indrukwekkend om die twee oceanen daar bij elkaar te zien komen, hoewel geografisch de Atlantische oceaan al bij Cape Agulhas begint.
Kimberley en Troy hebben de onderzeeboot bezocht die hier bij de marina voor de kade ligt en Troy heeft een aantal keren als bemanning aan de wekelijkse zeilrace op woensdag meegedaan. Hij raakte trouwens ook nog even geinteresseerd in "PATCHES" een 34 voet zeilboot die hier te koop ligt. Hij heeft er vanwege het amateuristische van de reparaties en de bedenkelijke staat van het dek toch maar van af gezien.

Simonstown gaat nog steeds niet vervelen. Het enige, toch wel belangrijke, nadeel is dat er geen grote supermarkt is. Daarvoor moet je naar Fishhoek met het treintje. Je kunt er in de kleine winkeltjes wel lekkere samosa' s krijgen (gefrituurde pakketjes met curry-inhoud) en ze verkopen, de basisdingen als brood, kaas en eieren. Er zijn trouwens ook twee slijterijen.

Maandagavond de 13e is Kimberley door Alan' s airporttransfer opgehaald. Een geschikte man die Alan; telefonisch liet hij me weten dat de transfer goed was gegaan. (0834729417, prijs 230 Rand) Via een paar dagen Nederland, is Kimberley teruggevlogen naar St. Maarten waar ze weer aan het moest. Was wel weer even wennen zonder haar aan boord. Yes, we did spend some quality-time together om een uitspraak van een van de yotties hier eens aan te halen.
Met dezelfde Alan is 29 januari broer Robert aan boord gekomen.ROBERT:
(Hier staat andere tekst en meer foto's: sail.robertschilder.com)
Ik had een enorme koffer aangeschaft om een nieuw zonne-paneel en nog wat dingen voor de boot mee te kunnen nemen en de beenruimte tijdens de vlucht veel niet mee. Maar verder is alles goed gegaan. Ben inderdaad luxe door een auto met chauffeur (Alan) afgehaald, en die wist me onderweg (+- 40 minuten) al van alles te vertellen.

   townships versus real estate agents (met een omzet van een biljoen rand ... )
Wel even schrikken hoor die enorme tegenstellingen hier, moest daardoor aan m'n vroegere India reizen denken! Vanaf het vliegveld rijdt je eerst 8 km langs de 'townships'. Simon's Town daarentegen en de False Bay Yacht Club zijn zo rielekst dat er veel yachties langere tijd blijven hangen.

Leuk m'n broer weer na zo'n tijd te zien natuurlijk en we gaan zoals altijd 'weer gewoon verder waar we gebleven waren'.
Die reis van ons (Kaapstad -Trinidad?) dat wordt wel een hele onderneming en zo'n boot vergt nogal wat onderhoud. Dus we zijn voorlopig nog niet weg. Nu kook ik nogal graag en heb daarom 'de keuken' en het doen van boodschappen op me genomen. Met name de wijn is hier goedkoop en uitstekend dus dat hebben we maar meteen voldoende ingeslagen ( ... ). Veel boodschappen doe ik in Fish Hoek (grappig hè, die namen) waar enorme supermarkten zijn. Daar moet je dan met een treintje naartoe, een reisje - als ik iedereen mag geloven- dat maar pas sinds kort veilig te maken is. Die trein rijdt vlak langs de zee en langs stranden waar jullie jaloers op worden.


Vis is yellow-tale en hake, verder eten ze hier vlees in grote hoeveelheden en van plof-kippen hebben ze nog nooit gehoord. Braai (bbq) is een soort nationale hobby, ik ben er zelf niet zo gek op. Dus je ziet, ik amuseer me kostelijk ook al kunnen we pas volgende week donderdag weg. Ik heb lekker vakantie!
  direct achter ons ligt, zoals het precies lijkt, Kuifje's pakketboot, kijk maar achter die onderzeeëer

    en zo weet je ook wat te doen als er een walvis aanspoelt!

terug naar de reisverslagen Reisverslagen 2011
  -Frans

juli - november 2007
 Ecuador - Marquesas - Genootschapeilanden
  -Frans

mei - juni 2007
 Panama & Galapagos
  -Harriet & Frans

maart - april 2007
 Cartagena & Panama
  -Frans

maart - april 2007
 Curaçao - Cartagena
  -Iris & Frans

mei 2006
 Curaçao
 STRIPVERHAAL
 - Coja &Proza

april 2006
 Isla de Margarita
 - Aad & Frans

maart - april 2006
 Curaçao-Isla de Margarita
 - Stefan, Richard & Frans

mei-juni´05
  Cuba-Jamaica-Haiti-
 Curaçao
 - Toos, Wilma &Frans

april.´05
  Cuba zuidkust
 - Harriet &Frans

mrt-apr.´05
  Cuba
 - Frans

februari´05
  St Maarten-St Croix-
 Puerto Rico-
 Dom.Republiek-Haiti-
 Jamaica-Cuba
 - Art, Lies & Frans

kerst´04 - jan´05
 Kp Verden - St Maarten
 - Iris & Frans

najaar 2004
  Ned-Gran Canaria
 - Lino & Frans

All Rights Reserved 2005-2014. | www.sy-gemini.nl | Design by IMAGEPOINT