Aangepast zoeken

Water -an art project
sail.robertschilder.com

GoFundMe button

 Recente positie op
 Shiptrak.org

Facebook button

Pinterest button

SAILING Weather
  reisverslagen  
Week 47 en 48 van het jaar 2013, door Frans
DURBAN, Zuid Afrika
Huidige positie 29⁰ 51.83 S 31⁰ 01.52 E

We hebben een mooie plek in de marina. Dit deel van de jetty gaat niet zo tekeer als er zo’n SW-front over ons heen komt. De eerste week kwam er een ‘ line squall’ over met 50 knopen wind en hagel (wel indrukwekkend om het aan te zien komen) waarbij een aantal segmenten van de steiger het begaven. Er schijnt regelmatig laswerk te moeten worden verricht. Qua weer is het is een apart gebied hier. Weertypes volgen elkaar snel op en verschijnen niet altijd volgens de voospellingen. Onder de jotties is uiteraard het WEER het onderwerp van de dag.


Kerry & Frans

De trip van Durban naar East London is 255 zeemijl lang met absoluut geen mogelijkheid om ergens te schuilen; er zijn geen havens of ankerplekken. Voeg daarbij dat de regelmatig terugkerende ‘southwesterly blows’ in de Agulhas stroom voor zeer hoge golven kunnen zorgen dan begrijp je dat dit traject de nodige kopzorgen kan opleveren. Afhankelijk van de grootte van je boot heb je minstens 2 á 3 dagen gunstig weer nodig. De Oyster rally met 56 voet boten kunnen het gemakkelijk in 2 dagen doen, maar ook zij kwamen afgelopen woensdag terug van zee, omdat ze niet tegen de golven opkwamen. De voorspelling was trouwens toen 10 knopen uit het oosten, maar het woei 20+ uit het zuidwesten. Het ‘weerraam’ van woensdag ging daarmee voor de GEMINI aan diggelen. We hebben nu onze zinnen gezet op zondag (01 dec) vroeg vertrekken.

Durban is de 3e grote stad van Zuid Afrika met ruim 3,5 miljoen inwoners, Het heeft prachtige woonwijken (dan zie je waar het geld zit) maar ook veel rundown areas met verlaten woontorens en appartementen gebouwen. Het straatleven in de buurt van de jachthaven is druk en bestaat overwegend uit zwarte mensen. Er zijn veel hekken en afzettingen met prikkeldraad en er wordt vaak gewaarschuwd voor straatcriminaliteit. Al met al redenen genoeg om niet met veel geld de straat op te gaan en je rugzak extra stevig vast te houden. Het is geen straf om hier te zijn. Als ‘international’ hebben we gratis lidmaatschap van de twee jachtclubs, die alle faciliteiten hebben en een bar waar je ook voor weinig kunt eten. Troy heeft hier vrienden gemaakt onder de locals (waar niet?) en amuseert zich kostelijk, krijg ik de indruk.

Van het te-doen lijstje hebben we een aantal belangrijke punten af kunnen vinken. Een mechanic heeft de overbrenging van de autopilot op de stuurinrichting van nieuwe lagers voorzien. De losse naden van de stagfok zijn gerepareerd en we hebben een tweedehands fokkeloet bij “ Barnacle Bill” op de kop kunnen tikken. Barnacle had trouwens ook precies hetzelfde model radar ergens in het stof staan ( 25 jaar oud, maar nog ongebruikt in de doos). Misschien gaat het lukken om nog een nieuwe ankerketting te bestellen, die ik dan in Capetown kan afhalen. Scheepsonderdelen, niet de electronica, zijn veel goedkoper hier.

Het volgende bericht kan ik hopelijk uit KNYSNA sturen, waar nu al zus Tineke en family uitzien naar de aankomst van de Gemini.

terug naar de reisverslagen Reisverslagen 2011
  -Frans

juli - november 2007
 Ecuador - Marquesas - Genootschapeilanden
  -Frans

mei - juni 2007
 Panama & Galapagos
  -Harriet & Frans

maart - april 2007
 Cartagena & Panama
  -Frans

maart - april 2007
 Curaçao - Cartagena
  -Iris & Frans

mei 2006
 Curaçao
 STRIPVERHAAL
 - Coja &Proza

april 2006
 Isla de Margarita
 - Aad & Frans

maart - april 2006
 Curaçao-Isla de Margarita
 - Stefan, Richard & Frans

mei-juni´05
  Cuba-Jamaica-Haiti-
 Curaçao
 - Toos, Wilma &Frans

april.´05
  Cuba zuidkust
 - Harriet &Frans

mrt-apr.´05
  Cuba
 - Frans

februari´05
  St Maarten-St Croix-
 Puerto Rico-
 Dom.Republiek-Haiti-
 Jamaica-Cuba
 - Art, Lies & Frans

kerst´04 - jan´05
 Kp Verden - St Maarten
 - Iris & Frans

najaar 2004
  Ned-Gran Canaria
 - Lino & Frans

All Rights Reserved 2005-2013. | www.sy-gemini.nl | Design by IMAGEPOINT