Aangepast zoeken

 

  reisverslagen  
Bericht van week 22 van het jaar 2010, Marsden Cove Marina, Whangarei Harbour, Nieuw Zeeland– door FRANS Positie: 35° 50.230’ S 174° 28.094’ E

" Yeark,_yeark_yeark!»$($|?" : dat is hoe mijn weerman Martin Lambert van de NORDIC de huidige weersituatie typeert. Tussen hoop en frustratie heen en weer geslingerd worden vergt veel van onze “ego-veerkracht”. Met mij wachten meerdere boten (ik heb weet van zo’n 10 andere schepen) op een gunstig weervooruitzicht. De combinatie wind en golven moet een acceptabel risico lijken te gaan leveren, ofwel voor de GEMINI onder de 25/30 knoop wind en niet te korte golven van 3/4 meter of minder. Het laatste mooie weatherwindow was begin mei. Sindsdien zijn er wel een aantal boten vertrokken. Sommige met een goeie overtocht, sommige met een periode storm en sommige zijn teruggekeerd. De hoop is nu gevestigd op komend weekend of kort daarna. Er schijnt zich een stevig hogedrukgebied aan te dienen. Een HIGH is echter ook niet alles... Zit je in het centrum heb je windstilte en/of mist. Zit je aan de rand is de kans op een storm weer groot. Zit je er tussenin dien je rekening te houden met onweersbuien (squalls). Inderdaad, zo is er altijd wel wat!
Dirma, martin, Boaz, Daniel en Joel
Afgelopen vrijdag ben ik gaan verkassen. De GEMINI ligt nu in Marsen Cove Marina, dicht bij de kust en een locatie om uit te klaren. Het is een nieuwe jachthaven waar nog weinig te beleven valt. Gelukkig dat de DINGO er ook is, zodat we elkaar in deze shitty periode kunnen bijstaan. De DINGO, met Dirma, Martin en 3 kleine jongens aan boord (Boaz, Daniël en Joël) heeft voor dit seizoen Thailand als doel. Bij hen begint er dus enige tijdsdruk te ontstaan. Voor mij is 18 juli in West-Fiji een deadline om de 19e Kimberley van Nandi airport op te halen.
Gemini in Marsden Cove Marina, NZ
Begin van afgelopen week heeft James van Palmer Canvas een “ back drop” op de hard dodger gemaakt. Komt er wind, regen en/of kou van achteren dan kan ik de boel afsluiten. De laatste dagen heb ik daar al veel plezier van gehad, kan ik zeggen. Dit weekend stond er ruim 30 knopen wind met uitschieters naar boven de 40. Van dat grillige, onstuimige weer van Nieuw Zeeland ga ik onderhand toch wel het lazerus krijgen.
Gemini, backdrop, Palmer Canvas

terug naar de reisverslagenjuli - november 2007
 Ecuador - Marquesas - Genootschapeilanden
  -Frans

mei - juni 2007
 Panama & Galapagos
  -Harriet & Frans

maart - april 2007
 Cartagena & Panama
  -Frans

maart - april 2007
 Curaçao - Cartagena
  -Iris & Frans

mei 2006
 Curaçao
 STRIPVERHAAL
 - Coja &Proza

april 2006
 Isla de Margarita
 - Aad & Frans

maart - april 2006
 Curaçao-Isla de Margarita
 - Stefan, Richard & Frans

mei-juni´05
  Cuba-Jamaica-Haiti-
 Curaçao
 - Toos, Wilma &Frans

april.´05
  Cuba zuidkust
 - Harriet &Frans

mrt-apr.´05
  Cuba
 - Frans

februari´05
  St Maarten-St Croix-
 Puerto Rico-
 Dom.Republiek-Haiti-
 Jamaica-Cuba
 - Art, Lies & Frans

kerst´04 - jan´05
 Kp Verden - St Maarten
 - Iris & Frans

najaar 2004
  Ned-Gran Canaria
 - Lino & Frans


All Rights Reserved 2005-2010. | www.sy-gemini.nl | Design by IMAGEPOINT