Gemini Route Logboek van Alles wat ContactBlogStartpagina
 
mei-juni´05
  Cuba-Jamaica-Haiti-
 Curaçao
 - Toos, Wilma &Frans

april.´05
  Cuba zuidkust
 - Harriet &Frans

mrt-apr.´05
  Cuba
 - Frans

februari´05
  St Maarten-St Croix-
 Puerto Rico-
 Dom.Republiek-Haiti-
 Jamaica-Cuba
 - Art, Lies & Frans

kerst´04 - jan´05
 Kp Verden - St Maarten
 - Iris & Frans

najaar 2004
  Ned-Gran Canaria
 - Lino & Frans  woensdag 2-03-2005:  Van Jamaica naar Cuba. -LIES

Vroeg op. Frans zendt nog z`n laatste verhalen via de radio de lucht in. De Duitsers naast ons gaan ook na 7 maanden weg. Het Engelse stel gaat ook weg. Het lijkt wel of ze opeens beseffen hoelang ze hier al liggen en door ons vertrek ook zin gekregen hebben weer het ruime sop te kiezen. De Franse jongens met de pechboot (zijn na motorpech zeilend Port Antonio binnengevaren), gaan aan een mooring en willen de boot verkopen. Of ze laten hem zinken als de eigenaar niet met geld over de brug komt. We mailen nog ff voor de laatste keer gratis, betalen onze rekening, (6 nachten, diesel, water en tankjes benzine voor het buitenboord-motortje). Als we tanken aan de overkant zien we een hele grote rog langs onze boot zwemmen. We zien de oude health-officier terug die met nog meer pijn en moeite een binnenkomende boot probeert in te komen. Het wordt nog s`mans dood. Ik doe nog 1 telefoontje naar huis en hoor dat er in Holland 10 cm sneeuw ligt.
Om 14.00 uur varen we weg. Er is weinig te zeilen vandaag, dus op de motor. Kan Art mooi doortypen nu de motor draait en we stroom genoeg houden voor de computer. Hij schrijft nu over de aankomst op Ile Vache. Onze laatste etappe. We hebben voor het eerst helemaal geen maan. Het wordt een pikzwarte nacht, wel Orion weer boven ons hoofd. Het is een rustige zee, wel wat wind, 5 a 6 knopen, maar uit de verkeerde hoek.
Frans gaat als eerste slapen, wij hebben de wacht van 23 tot 1 uur en van 3 tot 5. Het is onze laatste nacht op zee. Gelukkig komt er toch een klein stukje maan te voorschijn, dat waakt lekkerder. Onderweg hebben we 1 schip gezien, verder de hele nacht niets. Het lijkt er op dat er niet veel bootverkeer is van en naar Cuba.

terug naar de reisverslagen

All Rights Reserved 2005-2010. http://www.sy-gemini.nl Design by IMAGEPOINT